Forró leveseket a legnagyobb hidegben a legjobb enni, ez az olasz minestrone pedig amúgy is megváltoztat mindent, amit a paradicsomlevesről gondolsz. Senkit ne riasszon meg a hozzávalók hosszú listája – ezt a levest nagyon megéri elkészíteni!
Hozzávalók:
- 2 konzerv egész paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1/4 csésze szárított paradicsomos pesztó
- egy darabka parmezánhéj
- 4 csésze zöldségalaplé
- 2 csésze víz
- 1 csésze karikára vágott répa
- 1 csésze zeller felkockázva
- 1 és 1/2 csésze hagyma felkockázva
- 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál oregánó
- 1 ág rozmaring
- só és bors
- 1 konzerv vörös bab
- 1 konzerv fehér bab
- 1 és 1/2 csésze cukkini felkockázva
- 1 csésze zöldbab
- 2 és fél csésze bébispenót felvágva
- 1 és 1/2 csésze rövid csőtészta
- parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A babok, a cukkini, a tészta és a spenót kivitelével minden hozzávalót tegyünk egy nagy lábasba és főzzük kis lángon 5-6 óráig, esetleg nagyobb lángon 3-4 óráig.
2. Ha összefőttek a zöldségek, adjuk a leveshez a vörös és a fehér babot, a cukkinit és a tésztát – hagyjuk, hogy 20-25 perc alatt ezek is megpuhuljanak. Ezután keverjük bele a spenótleveleket és a zöldbabot, majd főzzük 5 percig, hogy ezek is átmelegedjenek! Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk!