Levesekkel mindig érdemes kísérletezni, hiszen többnyire elég beledobálni néhány hozzávalót egy lábosba, aztán az időre bízni a dolgot! A nehezebb, magyaros bablevesek helyett jó alternatíva lehet ez a friss, spenótos-fehérbabos leves: a spenótlevelek, a citrom és a zöldfűszerek frissességet és üdeséget kölcsönöznek a levesnek, a roppanós babtól pedig laktató fogás marad!
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 vöröshagyma kockákra vágva
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
- 4 csésze zöldségalaplé
- 1 csésze orzo tészta (rövid rizsszemtészta)
- 2 csésze bébispenót
- 1 konzerv fehérbab átmosva és lecsepegtetve
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál friss, durvára vágott petrezselyem
- só és bors
Elkészítés:
1. Egy edényben hevítsünk olajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát és a fokhagymát! Dobjuk rá a kakukkfüvet és a bazsalikomot is, hogy jó illatot kapjon!
2. Öntsük fel az alaplével és további egy csésze vízzel! Forraljuk fel és az orzo tésztát is dobjuk bele – főzzük puhára nagyjából 10 perc alatt!
3. Keverjük bele a spenótot, és hagyjuk megfonnyadni, aztán jöhet a bab és a petrezselyem is! Facsarjuk bele egy citrom levét és ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint! Melegen tálaljuk!
Még több csodás leves receptje az NLCafén:
- 15 perces kókuszos-csípős leves, ami felmelegít a hidegben
- Forró levesek hógolyózós napokra