Gasztro

3 ezer kiló lejárt karácsonyi csokit foglaltak le Törökbálinton

Több mint háromezer kilogramm lejárt szavatosságú csokoládétól mentették meg a vásárlókat a NAV és a Nébih munkatársai. A nem mindennapi csalásra egy törökbálinti raktárban bukkantak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal EKÁER csoportja figyelt föl a gyanús román kamionra, amely 15 tonna édesipari terméket szállított a magyar-román határról Törökbálintra. A Nébih ezt követően vizsgálta át a raktárat, ahol több mint 3 ezer kilogramm lejárt szavatosságú csokoládéra bukkantak. Az édesipari termékeket azonnali hatállyal vonták ki a forgalomból.

 A törökbálinti raktárban a Nébih szakemberei megtalálták az előző napon érkezett teljes szállítmányt, így összesen 30 tonna, vagyis 64 raklapnyi  árut vizsgáltak meg. Az akció során a hatóság ellenőrei végül 3364 kilogramm lejárt szavatosságú csokoládét és más édesipari alapanyagot vontak ki a forgalomból, és az ügyben eljárást indítottak. A forgalmazó cég milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top