Ha valami egyszerű, mégis különleges vendégvárót keresel a szilveszteri bulira, van egy tippünk! A szokásos sós sütemények helyett, vagy mellett, próbáld ki ezt az isteni, krémes, fűszeres sajtgolyót, ami vendégváróként és előételként is megállja a helyét. Előre el is készítheted, így csak ki kell majd kapnod a hűtőből, mikor tálalnád. Íme:
Fűszeres sajtgolyó
Hozzávalók:
5-6 főre
- 220 g krémsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- fél marék snidling, vékonyra aprítva
- 1/3 csésze petrezselyem, felaprítva
- fél citrom leve
- pikáns fűszerkeverék ízlés szerint (vagy paprika és fokhagymapor)
- 2 tk. egész bors
- só
- ropogós sós keksz
Elkészítés:
- Aprítsd össze a fokhagymát és adj hozzá egy csipet sót. Krémes állagúra nyomkodd össze egy tálban.
- Add hozzá a snidlinget, a petrezselymet, a citromlevet és a krémsajtot, keverd össze alaposan.
- Egy spatula segítségével formázz nagyobb golyókat a masszából, majd tedd őket hűtőbe 20 percre.
- A fűszerkeveréket öntsd egy lapos tányérra, keverd hozzá a borsot, majd forgasd meg benne a sajtgolyókat!
- A kész sajtgolyókat tedd kistányérra, takard le folpakkal és tálalásig tárold hűtőben! Kínáld ropogós sós keksszel!