Íme az újévi lencseleves kihagyhatatlan receptje

nlc | 2016. December 28.
Szilveszteréjjel és az új év első napján kötelező lencsét enni. Legalábbis a fáma szerint, ha gazdagok szeretnétek lenni. Végül is teljesen mindegy, milyen indokkal készítitek el ezt a szuperfinom és könnyű lencselevest, egy biztos: a karácsonyi és szilveszteri dőzsölést követően kifejezetten jól fog esni.

Hozzávalók az újévi lencseleveshez

Így készítsd el az újévi lencselevest

A lencsét legalább 2-3 órára áztasd vízbe.

Az apróra vágott vöröshagymát kissé pirítsd meg a felforrósított olívaolajon. Dobd rá a felkarikázott zöldségeket, a babérlevelet, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Kezdd el főzni a lencselevest. Közben a leöblített lencsét is add hozzá. Amikor a leves felforrt, vedd lejjebb a hőfokot, és lassú tűzön, fedővel félig lefedve főzd a levest. Add hozzá a fokhagymát, a bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, ízesítsd ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal. A forrástól számítva kb. 25 percig főzd a lencsét, majd a paradicsomszósszal öntsd fel. Főzd még néhány percig, hogy a lencse teljesen megpuhuljon. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótold. Forrón tálald a lencselevest.

Fotó: Pinterest

Exit mobile version