Gasztro

Ezer forint alatt nincs jó virsli

Aki szeretné, ha aszilveszteri asztalra jó minőségű virsli kerüljön, annak érdemes rászánnia legalább ezt az összeget kilónként a szakemberek szerint.

A hagyományos ünnepi ételek közül 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a laborvizsgálatokon minden termék megfelelt, egy mintánál a kellemetlen szag miatt a gyártó ellen eljárást kezdeményezett a hatóság, és több jelölési hiba is akadt. Utóbbi miatt nyolc esetben indított eljárást a hivatal.

A vizsgált termékek hústartalmát tekintve elég nagy volt a szórás: 40 és 83 százalék közötti értékekkel találkoztak az ellenőrök. Az élelmiszerkönyvi előírások változása miatt jövőre ez már biztosan nem lesz így. Augusztustól ugyanis legalább fele részben húst kell tartalmazni a virslinek és a párizsinak is.

Az áruházakba már kedden megérkezett a szilveszterre szánt virslimennyiség egy része. Magyarországon évente nagyjából 30 ezer tonna virsli fogy, aminek ötödét ilyenkor adják el az üzletek.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top