Gasztro

Kaszinótojás-recept – a szilveszteri partiétel

A kaszinótojás vagy töltött tojás a szilveszteri buli megunhatatlan ételeinek egyike. Minek vásárolnál boltban, ha otthon sokkal finomabbat készíthetsz magad? Nem bonyolult, mindenképpen érdemes az időt rászánni, hiszen sokkal finomabb, mintha készen vennéd. Mutatjuk a tuti receptet.

A kaszinótojás receptjében megadott mennyiségből 24 fél vagy 12 darab egész töltött tojást készíthetsz. Ha a szilveszteri bulira érkező társaság nagyobb, készíts dupla mennyiséget.

A szilveszteri kaszinótojás hozzávalói

  • 12 tojás
  • 6 ek. majonéz
  • 4 ek. tejföl
  • 2 ek. mustár
  • só, bors
  • ízlés szerint metélőhagyma
  • petrezselyemzöld
  • őrölt pirospaprika

Így készül a szilveszteri kaszinótojás

A tojásokat a forrástól számított 7-8 perc alatt főzd keményre. A forró vízből kivéve öntsd le hideg vízzel, így egyszerűbb a tojásokat megpucolni.

Óvatosan vágd hosszában ketté a tojásokat. A sárgájákat üvegtálba szedd ki, a fehér részeket helyezd tányérra. A tojássárgákat villával törd össze, majd keverd hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt. Ízlés szerint sózd, borsozd, keverd hozzá az apróra vágott metélőhagymát is. A tojáskrémet töltheted nyomózsákba, és szépen dekorálva nyomhatod vissza a fehérjék közepébe. A kaszinótojásokat szórd meg kevés pirospaprikával és díszítsd petrezselyemzölddel.

Ha össze szeretnéd illeszteni a tojásokat, akkor értelemszerűen csak minden második felet tölts meg tojáskrémmel. Tedd rá a másik felet, és így helyezd a tányérra.

A kaszinótojások mellé kínálhatsz pirítóst vagy franciasalátát. Illik hozzá a majonézes krumpli vagy a majonézes kukorica is.

Kaszinótojás - a szilveszteri parti étel

További töltött tojásos recepteket találhatsz az NLCafén

Fotó: Thinkstockphotos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top