Ha nem ragaszkodsz az édes ízekhez reggelire, és a kínai konyha is közel áll a szívedhez, tetszeni fog a most következő reggeli recept. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, hogy sült rizst reggelizz, de a tojás és a sonka íze megadja az ételnek a reggeli hangulatot! Ráadásul egy ilyen kiadós reggelitől tuti, hogy egészen ebédig nem fog korogni a gyomrod. Íme, a recept:
Reggeli sült rizs
Hozzávalók:
3-4 adaghoz
- 2 ek. olívaolaj
- 3 csésze főtt barna rizs (bulgurt vagy tarhonyát is használhatsz)
- fél csésze apróra vágott sonka
- 3 tojás
- 4 szál újhagyma (csak a fehér és a világos zöld részei)
- 2 marék friss bébispenót
- 1 ek. rizsecet
- másfél tk. szójaszósz
Elkészítés:
- Hevíts fel egy evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben. Öntsd rá a rizst és a sonkát, és közepes láng felett, nagyjából 2 percig kevergesd.
- A sonkás rizst told a serpenyő egyik oldalába, a szabad részébe pedig önts fél evőkanál olajat. Öntsd ide a felvert tojásokat, és süsd meg őket! Ha megsültek, keverd össze őket a rizzsel.
- Újra szabadítsd fel a serpenyő egyik felét, és öntsd bele a maradék fél evőkanál olajat. Dobd rá a hagymát, és nagyjából 1 percig hagyd puhulni. Tégy ugyanígy a spenóttal is, körülbelül 1 percet adj neki, hogy megfonnyadjon. Végül keverj össze mindent a serpenyőben.
- Utolsó lépésként keverd bele az ételbe a rizsecetet és a szójaszószt. Jó étvágyat!