Vannak édességek, amiket mintha a gyerekek fejéből húztak volna elő: ilyenek ezek az ínycsiklandó banános tortácskák is, amikkel egész biztosan nem lőhetsz mellé, ha kicsiket szeretnél megörvendeztetni valami finomsággal. Az elkészítésük ráadásul olyan egyszerű, hogy a gyerkőcök be is segíthetnek a munkálatokba!
Fordított banános tortácskák
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 5 érett banán
- 3 tojás
- fél csésze növényi olaj
- fél csésze kristálycukor
- 1 ek. fahéj
- 2 csésze liszt
- fél csésze vaj
- 1 csésze barna cukor
- 1 banán felkarikázva
- vaníliafagyi vagy tejszínhab
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Az érett banánokat nyomkodd össze pürésre egy nagy tálban. Tedd hozzájuk a tojásokat, az olajat, a cukrot, a fahéjat, majd keverd össze alaposan. Ezután dolgozd el benne a lisztet is.
- A vajat kockákra vágva olvaszd fel egy kisebb lábosban, majd add hozzá a barna cukrot. Hagyd egészen sötétre karamellizálódni.
- A karamellt oszd szét egy kivajazott muffin sütőforma csészéi között. Ezután tégy mindegyik tetejére egy karika banánt, majd a 3/4-ükig töltsd fel őket a banános tésztával.
- Süsd 20-25 percig. Tálald vaníliafagyival vagy tejszínhabbal.