Paradicsomleves-recept, amit vétek lenne kihagyni. Készítheted sós és édes változatban is, a receptben előbbihez adtuk meg a hozzávalókat és a leírást. Édes változat esetén a fokhagymát, borsot és a bazsalikomot hagyd ki a receptből, helyette ízlés szerinti cukorral édesítsd a krémes paradicsomlevest.
A 20 perces paradicsomleves hozzávalói
- 8 dl paradicsomszósz + 5 dl víz
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- szárított zöldfűszerek: bazsalikom, petrezselyem, majoránna
- só, bors ízlés szerint
- fél dl tejföl – ízlés szerint, elhagyható hozzávaló
Így készítheted el a paradicsomlevest
A gyors vacsorának is tökéletes paradicsomleveshez evőkanálnyi olajon fonnyaszd meg az apróra kockázott vöröshagymát. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Kevergetés közben lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fokhagymanyomóval összepréselt fokhagymát, a csipetnyi szárított bazsalikomot, petrezselyemzöldet és majoránnát. Ízlés szerint sózd, borsozd. Fedővel félig lefedve, legföljebb 15 percig főzd.
Ha adnál hozzá tejfölt, akkor azt a forrásban lévő leveshez keverd, forrald még 2-3 percig, majd vedd le az elkészült paradicsomlevest a tűzről.
További paradicsomleves-recepteket próbálhatsz ki az NLCaféról
- Íme a különlegesen finom tavaszi paradicsomleves receptje
- Készíts egyszerűen olasz paradicsomlevest
- Ha valami különlegesre vágysz: bazsalikomos sült paradicsomleves receptje
Fotók: Pinterest