A hirtelen beköszöntött farkasordító hidegben, amikor a fagy a csontunkig hatol, még többször idézzük fel a meleg nyári napokat és a nyaralás emlékeit, mint egyébként. Ha neked is sajog a szíved a napfény és tengerpart gondolatától, enyhíts a szenvedéseden egy finom, mediterrán vacsorával! Ez a sült koktélrákos tészta például tuti, hogy feldob majd – legalább egy estére.
Sült koktélrákos tészta
Hozzávalók:
4 főre
- 500 g előkészített koktélrák
- 1 ek só
- 1 ek bors
- 1 ek piros csilipehely
- 3 gerezd fokhagyma
- 180 g olvasztott vaj
- 1 ek citromlé
- fél pohár fehérbor
- 250 g linguine tészta
- petrezselyem
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Egy közepes méretű tepsibe vagy kerámiaedénybe öntsd a rákokat, a sót, a borsot, a csilit, a fokhagymát, a vajat, a citrom levét és a bort. Keverd össze, majd 10-13 percig süsd, amíg a rák rózsaszínűre nem váltja a színét.
- A linguine tésztát sós vízben főzd al dentére.
- Keverd össze a rákos szószt és a tésztát, majd tálald petrezselyemmel. Jó étvágyat!