Gasztro

Dobd fel a téli estéket mediterrán hangulatú vacsorával: sült koktélrákos tészta

A tomboló mínuszok közé is becsempészheted a nyár ízeit egy isteni, mediterrán hangulatú vacsorával!

A hirtelen beköszöntött farkasordító hidegben, amikor a fagy a csontunkig hatol, még többször idézzük fel a meleg nyári napokat és a nyaralás emlékeit, mint egyébként. Ha neked is sajog a szíved a napfény és tengerpart gondolatától, enyhíts a szenvedéseden egy finom, mediterrán vacsorával! Ez a sült koktélrákos tészta például tuti, hogy feldob majd – legalább egy estére.

Sült koktélrákos tészta

Dobd fel a téli estéket mediterrán hangulatú vacsorával: sült koktélrákos tészta

Hozzávalók:

4 főre

  • 500 g előkészített koktélrák
  • 1 ek só
  • 1 ek bors
  • 1 ek piros csilipehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 180 g olvasztott vaj
  • 1 ek citromlé
  • fél pohár fehérbor
  • 250 g linguine tészta
  • petrezselyem

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy közepes méretű tepsibe vagy kerámiaedénybe öntsd a rákokat, a sót, a borsot, a csilit, a fokhagymát, a vajat, a citrom levét és a bort. Keverd össze, majd 10-13 percig süsd, amíg a rák rózsaszínűre nem váltja a színét.
  3. A linguine tésztát sós vízben főzd al dentére.
  4. Keverd össze a rákos szószt és a tésztát, majd tálald petrezselyemmel. Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top