Ezek a házi készítésű csokibombák bármelyik boltban kapható bonbonnal felveszik a versenyt! Pont annyira édesek és pont annyira roppanósak, amennyire kell, a mogyoróvaj pedig még valóságos energiabombává is teszi őket – tökéletes, ha csak bekapnál valami finom szíverősítőt.
Roppanós csokis–mogyoróvajas bombák
Hozzávalók:
40-50 darabhoz
- 1/2 csésze sózott vaj
- 2 csésze krémes mogyoróvaj
- 3 csésze porcukor
- 3 csésze ropogós rizspehely
- 2 csésze étcsoki
Elkészítés:
- A vajat és a mogyoróvajat tedd egy hőálló tálba, majd tedd a mikróba 1 percre.
- Keverd össze, add hozzá a porcukrot és a rizspelyhet. Dolgozd össze alaposan, majd formázz belőle golyókat.
- Az így kapott golyókat pakold egy sütőpapírral borított tepsire és tedd be a fagyasztóba 15 percre.
- Ezalatt olvaszd fel az étcsokit, majd ha letelt a negyed óra, mártsd meg benne a golyókat!
- Tedd őket vissza a papírra, szórj rájuk még egy kis rizspelyhet, majd hagyd őket állni, amíg a csoki teljesen meg nem köt rajtuk.