Francia zöldségleves csicseriborsóval – klasszikus egy kis csavarral
Hozzávalók:
- 15 dkg száraz (12 órára vízbe áztatott) csicseriborsó
- 2 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
- 25 dkg feldarabolt zöldbab
- 1 felkockázott cukkini
- 25 dkg nyers vagy mirelit zöldborsó
- 3 közepes felaprított sárgarépa
- fél tk. szárított kakukkfű
- 2 babérlevél
- só, fekete bors
- 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
- a tálaláshoz 2-3 ek. bazsalikomos pesto
- 6-8 dkg apró méretű száraz levestészta
Elkészítés
A csicseriborsót a babérlevéllel sós vízben félpuhára főzzük. Közben a hagymát 2 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, csicseriborsót, répát, cukkinit, zöldbabot, zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és együtt puhára főzzük a zöldségeket. Az utolsó 5-6 percben hozzáadjuk a tésztát, és mikor eléggé megpuhult lehúzzuk a tűzről. Ha túlságosan besűrűsödne, adhatunk hozzá egy kis vizet. Tálaláskor olívaolajjal és a tetején pestóval kínáljuk.