10 konyhai eszköz a jövőből, ami nélkül élni sem lehet

Kun Gabi | 2017. Január 15.
Olyan konyhai eszközökre bukkantam, amik nélkül mostantól nehéz lesz elképzelni a szürke hétköznapokat. Futurisztikusak, némelyik teljesen felesleges, sőt röhejes, míg a többit nagyon is szeretném a konyhámban viszontlátni.

1. Somabar, a személyi koktélkeverő

10 konyhai eszköz a jövőből, ami nélkül élni nem lehet

Van, akinek személyi tréner jut, hogy minél hatékonyabban, minél szebb izmokat növesszen magára. Azonban én inkább egy megtévesztő külsejű koktélkészítő gépre áhítoznék, ami megbújik a konyhában, kávégépnek álcázva magát, ám bármikor készen áll egy jó Margarita elkészítésére.

2. Látvány-kenyérpirító

Ha van látványpékség, miért is ne lehetne látvány-kenyérpirító? Azért született e világra, hogy arra az állandó kínzó problémára adjon megoldást, hogy a sima, mezei módon piruló kenyereinket sosem tudjuk pontosan a megfelelő színűre készíteni. Mostantól azonban nincs többé megégett és sületlen kenyér!

3. A tojás, ami az emlékeinkben tovább él

Egg Minder néven igyekszik a segítségünkre lenni ez a kicsit szürreális találmány. Nemes egyszerűséggel megjegyzi helyettünk, hogy hány tojás van a hűtőben, hogy sose kerüljünk abba a kínos helyzetbe, hogy sütés-főzés közben pont kifogyunk a tojásból. Nem értem, hogy miért pont a tojásra hegyezték ki ezt az eszközt. Vagy ez Amerikában súlyos probléma, ami megkeseríti a háziasszonyok napjait?

4. Mint kés a vajban

Nincs olyan soha többé, hogy túl kemény a vaj, ezért nem tudjuk rákenni sehogy sem a friss zsemlénkre. Ez a kés a testhőmérsékletünket kihasználva éri el, hogy ahogy a vajhoz érünk vele, ott máris kenhető állagúvá válik. Egyedül a vámpírok vannak hátrányban jéghideg kezükkel.

5. Ultraszonikus borfakasztó

A Sonic Decanter nem kisebb dolgot ígér, mint hogy ultrahangok segítségével pár perc alatt jobb ízűvé varázsolja a borunkat. Eljött volna a kannás borok ideje, retteghetnek a borászok? Erről azért nincs szó, a készülék a jó borokat teszi még jobbá az ígéret szerint azáltal, hogy pillanatok alatt több évnyit érlel rajtuk.

6. A szűrő, ami most azonnal KELL

Töredelmesen bevallom, hogy ebbe a szűrőbe én bizony beleszerelmesedtem. Rengeteget bírok bénázni ugyanis a tészták, zöldségek, gyümölcsök körül a víz leszűrésével. Ezzel a találmánnyal bizonyítást nyert számomra, hogy ez nem az én egyéni problémám, hanem közügy. Zseniális.

7. Paranoiások kanala

Csodálatos, hogy már nem kell többé aggódnunk azon, hogy vajon macskaszőr, légy, csótány vagy egyéb beazonosíthatatlan gusztustalanság kerül elő a tányérunkból. Nagyítós kanállal vizslathatjuk meg mindazt, ami előttünk hever az asztalon, bár a képen lévő trutyiba eszembe nem jutna belekanalazni még ezzel a csodakanállal sem.

8. Főzd meg a vacsorát a munkahelyeden ülve

Figyeld, a munkahelyén pötyög a telefonján, a főnök ennyit lát:

Ám közben valójában az történik, hogy már meg is főzi távvezérléssel a vacsorát, mire hazaér:

Ki ne akarna ilyet? Világszám! Csak azt kellene még feltalálni hozzá, hogy a főzéshez a hozzávalókat is összekészítse helyettünk a tálba.

9. Az ételed új bőre

A széthulló szendvicsek réme kísért minden munkavállalót, aki ebédre nem főtt étellel készül? Van megoldás már erre is, a szendvicsre pontosan illeszkedő tárolóval. A reklámja szerint olyan, mintha bőre lenne a szendvicsünknek, ami összetartja. Mindenkinek remek hír ez, aki szereti a szendvicseit minden földi jóval megtölteni, de nem szereti mindennap a szemétbe dobni a csomagolását.

10. Muki, az okos bögre

Egyértelműen elengedhetetlen kellék ez az okos bögre, amire vicces kedvű barátaink és lelkes, szerelmes párunk küldhet képeket, üzeneteket. Ezek az üzenetek pedig megjelennek a következő kávézásunkkor. Muki feldobhatja a napodat, csak elég sok kávét kell inni hozzá naponta.

Exit mobile version