Brie sajtos kosárkák pirított gombával
“Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok, illetve amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül.
Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és a snidling már csak hab a tortán.”
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 db leveles tészta (kb. 30×25 cm)
- 6-7 nagyobb fej barna csiperke
- 1 kis csokor snidling
- 8 dkg vaj
- só, bors
- 5 szál új (lila) hagyma
- 10 dkg brie sajt
- 2 dl habtejszín
- 2 db tojás
- szerecsendió
A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.
Kelt sajtos kiflik
“A házilag készített kelt tésztának nincs párja! Ezt a legtöbben már tapasztalhattuk gyakorló háziasszonyként, igaz? A csoda, amikor megkel az élesztő, amikor kétszeresére dagad a tészta, és amikor isteni illatok keringenek sütés közben!!!
Kevés embert ismerek, aki ellent tud állni a meleg, illatos péksütinek. Ha mégis, az már erősen súrolja az aszkéta szintet! A minap kiflik formájában örvendeztettem meg a családom ezzel a finomsággal.”
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 6 dl tej
- pici só
- 1 evőkanál cukor
- 10 dkg vaj
- sajt a szóráshoz
- 1 tojás a kenéshez
- 1/2 dl tejföl
A recept a Mohamama konyhája blogon folytatódik.