nlc.hu
Gasztro
Kezdődik! Indulhat az idei fánkszezon!

Kezdődik! Indulhat az idei fánkszezon!

Nem várunk tovább, ma hivatalosan is megnyitjuk az idei fánkszezont! Bemelegítésként hoztunk egy nagyon finom túrófánkot, amit ezúttal citromkrémmel tálalunk. Tökéletes kezdés!

Túrófánk citromkrémmel

3 fánk, amit idén mindenképpen kipróbálunk

Hozzávalók:

A túrófánkhoz:

  • 200 g félzsíros tehéntúró
  • 2 közepes méretű tojás
  • 80 g finomliszt
  • 1 ½ teáskanál sütőpor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • ½ teáskanál vaníliakivonat (elhagyható)
  • 1 liter étolaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • csipet só

A citromkrémhez:

  • 90 g kockára vágott vaj
  • 70-80 g kristálycukor (ízlés szerint)
  • 150 ml frissen facsart citromlé (körülbelül 3 nagy citrom leve)
  • 3 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 4 közepes méretű tojás
  • csipet só
  1. A citromkrémhez egy lábasba tesszük az összes hozzávalót a vaj kivételével.
  2. Közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű vaníliakrém-állaga nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és darabonként hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
  3. A fánkhoz az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
  4. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd púpozott teáskanálnyi adagokat potyogtatunk a tésztából a zsiradékba.
  5. Aranybarnára sütjük a fánkokat. Papírtörlőre szedjük, megszórjuk porcukorral, és a citromkrémmel kínáljuk. 

A receptet és a fotót Szűcs Réka, az Ízből tíz bloggere készítette.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top