Kezdődik! Indulhat az idei fánkszezon!

nlc | 2017. Január 15.
Nem várunk tovább, ma hivatalosan is megnyitjuk az idei fánkszezont! Bemelegítésként hoztunk egy nagyon finom túrófánkot, amit ezúttal citromkrémmel tálalunk. Tökéletes kezdés!

Túrófánk citromkrémmel

3 fánk, amit idén mindenképpen kipróbálunk

Hozzávalók:

A túrófánkhoz:

A citromkrémhez:

  1. A citromkrémhez egy lábasba tesszük az összes hozzávalót a vaj kivételével.
  2. Közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű vaníliakrém-állaga nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről és darabonként hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
  3. A fánkhoz az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
  4. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd púpozott teáskanálnyi adagokat potyogtatunk a tésztából a zsiradékba.
  5. Aranybarnára sütjük a fánkokat. Papírtörlőre szedjük, megszórjuk porcukorral, és a citromkrémmel kínáljuk. 

A receptet és a fotót Szűcs Réka, az Ízből tíz bloggere készítette.

 

 

Exit mobile version