Odavan a család a bundás kenyérért? Abszolút megértjük, ezért megmutatjuk, hogy készítheted el a kedvenc reggeliteket torta formában, hogy mindenkinek jusson belőle! Ez az édes, bogyós gyümölcsökkel tarkított bundáskenyér-torta ráadásul még egészségesebb is, mint a hagyományos bundás kenyér. Íme:
Bundáskenyér-torta bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók:
8-10 adaghoz
- fél csésze meleg víz
- 3 ek méz
- 5 tojás
- 2 és fél csésze tej (lehet növényi is)
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 tk fahéj
- egy csipet só
- 10 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 250 g málna
- 250 g szeder
- 250 g áfonya
- 10 szem eper
- görög joghurt
- juharszirup
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A kenyérszeleteket vágd fel kockákra, majd tedd őket félre.
- A meleg vízben keverd el a mézet, majd keverd bele a tojásokat, a tejet, a vaníliát, a fahéjat és a sót is.
- A kenyérdarabokat helyezd egy kivajazott tepsibe, majd öntsd rájuk a tojásos mixet. Hagyd állni 20 percet, hogy a kenyér jól megszívja magát az öntettel.
- Pakold a gyümölcsöket a kenyér tetejére, majd tedd be a sütőbe körülbelül 1 órára.
- Tálald egy kiskanál görög joghurttal, és némi juharsziruppal vagy mézzel!
Extra tipp: Friss gyümölcsök helyett használhatsz fagyasztott bogyósgyümölcs-mixet is, miután alaposan lecsepegtetted róla a vizet!