Amíg tombol a tél, semmi meglepő nincs abban, hogy csak tésztát ennénk tésztával. Na és krémes szósszal. Vagy sajttal. Hogy a lélekmelengető komfortevések ne torkolljanak pluszkilókba, próbálkozzunk zöldségtésztákkal! Ebben az édesburgonyából készült tésztában, amit spenót és kesudiószósz tesznek még ellenállhatatlanabbá, egész biztos, hogy nem fogunk csalódni.
Krémes, spenótos édesburgonyatészta kesudiószósszal
Hozzávalók:
4-6 adaghoz
- 1 csésze natúr kesudió
- 3/4 csésze víz
- fél tk. só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olaj
- 4 nagyobb édesburgonya
- 2 csésze bébispenót
- egy marék bazsalikom
- só, bors
- egy kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A kesudiót öntsd fel vízzel, takard le és hagyd 2 órát állni.
- Csepegtesd le, szárítgasd meg, majd tedd aprítógépbe a 3/4 csésze vízzel, a sóval és a fokhagymával. Dolgoztasd addig a gépet, amíg krémes állagú szószt nem kapsz.
- A meghámozott édesburgonyákat vágd nagyon vékony szeletekre, vagy spirálozó segítségével készíts belőlük vékony szálakat.
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban, és dobd bele az édesburgonyatésztát! 6-7 percig süsd.
- Vedd le a tűzről és keverd hozzá a bébispenótot, ami pillanatok alatt megfonnyad majd benne.
- Keverd a tésztához a kesudiószósz és a bazsalikom felét, sózd, borsozd, önts rá egy kevés olívaolajat! Ha túl ragacsosnak találod, egy kis vízzel hígíthatsz rajta. Jó étvágyat!