Gasztro

Krémes, spenótos édesburgonya-tészta kesudiószósszal

Csak egyszer kell kipróbálnod az édesburgonyából készült tésztát, és egy életre az egészséges finomság rabjává válsz!

Amíg tombol a tél, semmi meglepő nincs abban, hogy csak tésztát ennénk tésztával. Na és krémes szósszal. Vagy sajttal. Hogy a lélekmelengető komfortevések ne torkolljanak pluszkilókba, próbálkozzunk zöldségtésztákkal! Ebben az édesburgonyából készült tésztában, amit spenót és kesudiószósz tesznek még ellenállhatatlanabbá, egész biztos, hogy nem fogunk csalódni.

Krémes, spenótos édesburgonyatészta kesudiószósszal

Krémes, spenótos édesburgonyatészta kesudiószósszal

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

  • 1 csésze natúr kesudió
  • 3/4 csésze víz
  • fél tk. só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 4 nagyobb édesburgonya
  • 2 csésze bébispenót
  • egy marék bazsalikom
  • só, bors
  • egy kevés olívaolaj

Elkészítés:

  1.  A kesudiót öntsd fel vízzel, takard le és hagyd 2 órát állni.
  2. Csepegtesd le, szárítgasd meg, majd tedd aprítógépbe a 3/4 csésze vízzel, a sóval és a fokhagymával. Dolgoztasd addig a gépet, amíg krémes állagú szószt nem kapsz.
  3. A meghámozott édesburgonyákat vágd nagyon vékony szeletekre, vagy spirálozó segítségével készíts belőlük vékony szálakat. 
  4. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban, és dobd bele az édesburgonyatésztát! 6-7 percig süsd. 
  5. Vedd le a tűzről és keverd hozzá a bébispenótot, ami pillanatok alatt megfonnyad majd benne.
  6. Keverd a tésztához a kesudiószósz és a bazsalikom felét, sózd, borsozd, önts rá egy kevés olívaolajat! Ha túl ragacsosnak találod, egy kis vízzel hígíthatsz rajta. Jó étvágyat!

pinchofyum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top