Felkészültél életed következő legjobb sajttortaélményére? Akkor mielőbb ugorj neki a csokis–mogyoróvajas sajttorta elkészítésének! Még a sütőt sem kell bekapcsolnod, hogy élvezd az ínycsiklandó süti mennyei ízeit. Íme, a recept:
Csokis-mogyoróvajas sajttorta
Hozzávalók:
8-10 szelethez
- 10 graham keksz
- 7 ek. olvasztott vaj
- 680 g krémsajt
- 2 és fél csésze porcukor
- 1 tk. vaníliakivonat
- másfél csésze csokichips, felolvasztva
- 2 csésze mogyoróvaj, folyékonyra olvasztva
Elkészítés:
- Tedd a kekszet egy zárható zacskóba, és egy sodrófával törd morzsásra! Ezután öntsd egy tálba.
- Keverd a kekszmorzsához az olvadt vajat, majd az egészet szórd egy tortaforma aljába. Egyenletesen oszlasd el, finoman nyomkodd le. Tedd be a hűtőbe.
- A krémsajtot habverővel keverd simára. Add hozzá a porcukrot és keverd még selymesebbre.
- Csepegtesd bele a vaníliát, add hozzá az olvasztott csokit. Alaposan keverd el, majd oszlasd el a kekszes alapon. Tedd vissza a hűtőbe.
- Az olvadt mogyoróvajat keverd össze a cukorral, majd öntsd a torta tetejére! Egy spatulával simítsd ki, majd tedd be a hűtőbe 2-4 órára.