Az elronthatatlan túrógombóc receptje

nlc | 2017. Január 20.
A megunhatatlan és elronthatatlan túrógombóc receptjét legalább egyszer mindenképpen ki kell próbálni. Gyors, egyszerű, könnyű és nagyon finom. Télen-nyáron olyan étel, melyet kínálhatsz főfogásként egy tartalmasabb levest követően, de desszertként is megállja a helyét.

Túrógombócot készíteni csöppet sem nagy kunszt. Mindenképpen megéri a ráfordított időt, mert sokkal, de sokkal finomabb, mint amit a boltban mélyhűtve megvásárolhatsz. Igaz, azzal csupán annyi a teendő, hogy forróvízbe dobod és kifőzöd a gombócokat, majd beleforgatod a pirított zsemlemorzsába. Ezzel a recepttel annyival több a dolgod, hogy összegyúrod a hozzávalókból a villámgyors és tökéletes túrógombócokat. De az ízben micsoda különbséget tapasztalhatsz majd!

Próbáld ki, és egészen biztosan nem csalódsz. Mert túrógombócból nem lehet sok.

Hozzávalók a túrógombóc elkészítéséhez

Így készül a túrógombóc

A túrógombóc elkészítéséhez a túrót nagyobb edényben villával törd össze. Keverd hozzá a búzadarát, adagonként a felvert tojást, végül a cukrot is add hozzá. 10 percre tedd félre. Közben nagyobb edényben forralj vizet, amibe egy evőkanálnyi sót szórj. 

A túrós masszából formálj gombócokat, majd óvatosan tedd a forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, főzd még 5 percig, majd szűrőkanállal emeld ki a vízből.

A vajat serpenyőben forrósítsd fel, önts rá annyi zsemlemorzsát, amennyit felszív, pirítsd néhány percig, majd forgasd bele a gombócokat. Ha úgy jobban szereted, a beleforgatás helyett tálaláskor szórd meg a túrógombócokat a morzsával, és locsold meg a porcukorral elkevert tejföllel.

Ha málnaszósszal kínálnád inkább, akkor a lekvárt melegítsd fel, és a tejföl helyett locsold meg azzal a a túrógombócokat.

Exit mobile version