Spenótos-fetás falatok
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés olívaolaj
- 20 dkg feta
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 25 dkg spenótlevél
- 50 dkg leveles tészta
- 2-3 ek. szezámmag
Elkészítés
A felengedett spenótot olívaolajon, a felaprított fokhagymával pároljuk készre. Vágjuk fel egészen kis kockákra a sajtot (nem baj, ha szétmorzsolódik), és keverjük a spenóthoz. Borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük, és ha kell, sózzuk (a sajt önmagában is elég sós). Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, vágjunk belőle kb. 7×7 cm-es négyzeteket. Tegyünk minden négyzet közepére egy kevés spenótos-fetás tölteléket, a szélét kenjük meg a felvert tojással, majd hajtsuk háromszög alakúra, vagy készítsünk belőle batyut. A tetejét ismét kenjük meg a tojással, és szórjunk rá szezámmagot. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.