
Ha ráuntál a salátára, íme, egy szuper recept, amivel helyettesítheted: készíts a szivárvány színeiben tündöklő vega, zöldséges pizzát! Na jó, a pizza szóval csaltunk egy kicsit, hiszen az étel alapját a lapos pita adja, de az olvadt sajttól tényleg úgy érzed majd, mintha egy pizzát majszolnál! Kevés kalória, rengeteg tápanyag, isteni ízek – próbáld ki te is!
Vega “szivárványpizza”

Hozzávalók:
- 2 teljes kiőrlésű lapos pita
- fél csésze reszelt sajt
- 6 brokkolifej, megfőzve, felaprítva
- 2-2 ek zöld, piros és sárga kaliforniai paprika, felkockázva
- 2 ek koktélparadicsom, felkockázva
- 2 ek lila hagyma, felaprítva
- 2 ek lila burgonya, megfőzve, felaprítva
Elkészítés:
- Amíg előkészíted a zöldségeket, melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
- A két pitát helyezd egy sütőpapírral borított tepsire, majd tedd be a sütőbe 2-3 percre!
- Szórd a pitákra a sajtot, majd helyezd rájuk a felvágott zöldségeket, a szivárvány színeinek sorrendjében!
- Tedd vissza a sütőbe 4 percre a “pizzákat”, majd fogyaszd őket azonnal!