Úgy látszik, a tél még egy ideig nem tágít, mi pedig egyre nehezebben állunk ellen, hogy finom süteményekkel melengessük a lelkünket. Hogy ne gurulás legyen a nassolás vége tavaszra, csillapítsuk az édesség- vagy a szénhidrát iránti sóvárgásunkat egészséges gyümölcskenyerekkel! A cukkini például isteni szaftos állagot kölcsönöz a süteménynek, és ne aggódj, a csoki ízén egyáltalán nem változtat. Próbáld ki te is!
Csupa csokis cukkinikenyér
Hozzávalók:
- fél csésze meleg víz
- 1/3 csésze méz
- 5 tojás
- 1 csésze görög joghurt
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 csésze lereszelt cukkini
- 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- fél tk őrölt szerecsendió
- fél tk só
- 1 csésze étcsokichips
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Keverd össze a mézet és a meleg vizet.
- A tojásokat a mézes víz, a joghurt és a vanília hozzáadásával verd fel.
- Keverd hozzá a reszelt cukkinit is, majd add hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a szerecsendiót és a sót. Végül a csokichipset is keverd a tésztába.
- Egy kenyérformát kenj ki vajjal, majd öntsd bele a tésztát. 50-60 percig süsd, akkor jó, ha egy fogpiszkáló tisztán jön ki a közepéből!
- Fogyasztás előtt hagyd hűlni 15 percet. Jó étvágyat!