Gasztro

Bocuse d’Or – Széll Tamás bizakodik

A Széll Tamás vezette magyar csapat mindent a tervek szerint csinált a Bocuse d'Or szakácsverseny lyoni világdöntőjének első, keddi napján. Így aztán bizakodva várnak a szerdai eredményhirdetésre.

Az idei Bocuse d’Or fontos elvárása a nemzeti karakter megjelenítése a tál és a tányér témájában. Széll Tamás ezt a magyar gasztronómia tradicionális elemének, a savanyításnak használatával, illetve a magyar erdő hangulatának megidézésével és alapanyagainak beemelésével kívánta érvényre juttatni, amit maradéktalanul meg is valósítottak.

Bocuse d'Or - Széll Tamás bizakodó

A Gyökerek és levelek alatt elnevezésű vegán témába így többek között a tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, savanyított erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba és paprika, míg a Magyar téli erdő fantázianevű húskompozícióba tokaji furmint és aszú, mangalicasonka és -szalonna, kacsamáj és savanyított gyökérzöldségek kerültek be.

Az első versenynap után a tálalást és a gasztronómiai kiválóságot pontozó kóstoló zsűri és a versenykonyhában végzett munka tisztaságát, fenntarthatóságát és higiéniáját értékelő konyhai zsűri döntött a pontszámokról, amiket a szerdai, második versenynap után, a végső eredményhirdetés alkalmával ismerhet meg a közönség, köztük a több mint 300 fős magyar szurkolói csapat. 

A budapesti Hold utcai piacon szurkolói központ nyílt, ahol folyamatos közvetítést láthatnak az érdeklődők. A szombati záróeseményen Széll Tamás és csapata is megjelenik majd.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top