Ez az isteni süti pont annyira idézi fel a kávé aromáját, hogy a kávérajongók imádni fogják – de épp elég diszkréten ahhoz, hogy a kávét kevésbé kedvelők is odalegyenek érte! A csokis–mandulás–kávés süti önmagában is mennyei, a délutáni kávézásokat a barátnőiddel pedig még idillibbé teszi! Íme, a recept:
Csokis–kávés–mandulás süti
Hozzávalók:
12 szelethez
- 2 csésze liszt
- fél tk. sütőpor
- 1/4 tk. só
- 1 csésze olvadt vaj
- 1 és 1/4 csésze barna cukor
- 2 ek. instant kávé vagy őrölt presszó kávé
- fél tk. mandula aroma
- 1 csésze csokichips
- fél csésze felekbe vágott mandula
Elkészítés:
- Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Tedd félre.
- Robotgéppel keverd simára a vajat és a cukrot, majd add hozzá a kávét és a mandula aromát.
- A lisztes keveréket adagold a vajashoz, és alaposan keverd el benne.
- Végül a csokichipset és a mandulást keverd a tésztába. A kezeddel is rásegíthetsz a tökéletes állag elérésére.
- Vékonyan vajazz ki egy kenyérformát vagy tepsit és öntsd bele a tésztát. Oszlasd el egyenletesen, majd tedd 175 fokos sütőbe 20-25 percre. Akkor jó, ha egy fogtisztító pálcika simán jön ki belőle.
- Hagyd hűlni 20-30 percet. Élvezd kávé vagy tea mellé!