Szerinted is elengedhetetlen tartozéka egy villásreggelinek a tojás és a bacon? Hogy ne unj rá erre a tökéletes kombinációra, érdemes némi zöldséggel feldobni. Az alábbi receptben például brokkolival és hagymával, bájos minitorták formájában.
Töltött hagymatortácskák
Hozzávalók:
6 adaghoz
- 2 csésze brokkolivirág, felaprítva
- 1 csésze reszelt cheddar sajt
- 7 tojás
- 5 csík baconszalonna, megsütve, felszeletelve
- 1 nagy lila hagyma
- 1 tk. só
- fél tk. bors
- fél tk. chilipor
- 2 ek. tej
- parmezán sajt a díszítéshez
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A tojásokat verd fel a tejjel és a fűszerekkel.
- Add hozzá a brokkolit, a reszelt sajtot és a bacont, majd keverd össze az egészet alaposan.
- A hagymának vágd le a két végét, majd a maradékot vágd félbe széltében. Nyomkodd ki a közepéből a kis karikákat és gyűjts össze 6 darab, nagyobb hagymakarikát.
- Egy sütőedényalatt kapcsolj kis lángra, majd helyezd bele a hagymakarikákat. Töltsd fel őket a tojásos keverékkel, majd fedd le alufóliával az edény.
- Tedd sütőbe 25 percre. Ha megsült, szórj rá egy kis reszelt parmezánt és tálald melegen!