Ráférne a hangulatodra egy kis napfény a reménytelen téli szürkeségben? Akkor a lehető legjobb helyen jársz: ez az isteni, napsugárszínű, lélekmelengető leves úgy tölt fel, és derít jókedvre, hogy közben az alakod is biztonságban marad! Gyönyörű színét a kurkumának köszönheti, de került még bele alma, répa, hagyma és egy kis kókusz is, a tökéletes ízharmónia érdekében. Íme:
Almás, kurkumás répaleves
Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- 1 nagyobb hagyma, felaprítva
- 1 nagyobb alma, meghámozva, felszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- másfél tk. őrölt kurkuma
- 1 tk. őrölt római kömény
- 750 g répa, felkarikázva
- 4 csésze zöldséges alaplé
- 1 köteg kakukkfű
- fél csésze sűrű kókusztej vagy kókuszkrém
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Hevítsd fel az olajat egy lábosban, majd dobd rá az almát és a hagymát. Addig főzd, amíg meg nem puhul – nagyjából 6-8 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát, a kurkumát és kevergesd további fél percig, mielőtt hozzáadnád a répát, az alaplevet és a kakukkfüvet. Forrald fel, majd közepes lángon hagyd főni 20-25 percet, amíg a répa teljesen meg nem puhul.
- Hagyd hűlni 10 percen át a levest, majd öntsd át turmixgépbe, add hozzá a kókuszkrémet, sózd, borsozd és turmixold krémesre!
- Öntsd vissza a lábosba és forrald fel újra!
- Tálald melegen, egy kis pirított pekándióval és egy löttyintésnyi olívaolajjal. Jó étvágyat!