Gasztro

Napsugárszínű leves, borongós téli napokra

Ez az almás, kurkumás répaleves a legszürkébb téli napot is beragyogja!

Ráférne a hangulatodra egy kis napfény a reménytelen téli szürkeségben? Akkor a lehető legjobb helyen jársz: ez az isteni, napsugárszínű, lélekmelengető leves úgy tölt fel, és derít jókedvre, hogy közben az alakod is biztonságban marad! Gyönyörű színét a kurkumának köszönheti, de került még bele alma, répa, hagyma és egy kis kókusz is, a tökéletes ízharmónia érdekében. Íme:

Almás, kurkumás répaleves

Napsugár színű leves, borongós téli napokra

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagyobb hagyma, felaprítva
  • 1 nagyobb alma, meghámozva, felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • másfél tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 750 g répa, felkarikázva
  • 4 csésze zöldséges alaplé
  • 1 köteg kakukkfű
  • fél csésze sűrű kókusztej vagy kókuszkrém
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olajat egy lábosban, majd dobd rá az almát és a hagymát. Addig főzd, amíg meg nem puhul – nagyjából 6-8 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát, a kurkumát és kevergesd további fél percig, mielőtt hozzáadnád a répát, az alaplevet és a kakukkfüvet. Forrald fel, majd közepes lángon hagyd főni 20-25 percet, amíg a répa teljesen meg nem puhul.
  2. Hagyd hűlni 10 percen át a levest, majd öntsd át turmixgépbe, add hozzá a kókuszkrémet, sózd, borsozd és turmixold krémesre!
  3. Öntsd vissza a lábosba és forrald fel újra!
  4. Tálald melegen, egy kis pirított pekándióval és egy löttyintésnyi olívaolajjal. Jó étvágyat!

 

Thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top