Csirkés receptekből igazán sok finomságot készíthetünk még a rohanós hétköznapokon is. Gyors vacsoraként bevethetők a ropogós csirkefalatok, vagy például a KFC-csirke, és nálunk a gyors vacsora kategória egyik nagy kedvence, a csirkés tortillatekercs is gyakran asztalra kerül hétköznapokon is. Ma egy újabb gyors és finom recepttel bővül a választék.
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 ananász
- 1 fej hagyma
- 1 citrom
- 1 dl húsleves
- 1 dl kókusztej
- 1 ek. madras currypor (enyhe)
- friss koriander zöldje ízlés szerint
- 3 ek. napraforgóolaj
- só
Mossuk meg, és kockázzuk fel a csirkemellet. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a felkockázott húst, pirítsuk meg, majd öntsük rá a húslevest és a kókusztejet, sózzuk, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzzük, míg a csirke megpuhul, ekkor adjuk hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzzük, majd tálaláskor szórjunk rá friss korianderleveleket, és kínáljunk mellé köretnek jázminrizst.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára