A lazac fogyasztásának előnyeiről már többször zengtünk ódákat, de nemcsak az egyszerű halszelet formájában vihetjük be szervezetünkbe a jótékony Omega-3 zsírsavakat. Ha akarunk egy kicsit csavarni a tápláló alapanyagon, próbáljuk ki például ezeket a bájos tortácskákat, ahol a lazac mellé krémes sütőtök is kerül. A kis “fasírtok” önmagukban is elegendőek lehetnek egy könnyű vacsorához, de valami kellemes, friss salátával lesz teljes a fogás!
Hozzávalók:
- 180 gramm lazac (nyers vagy konzerv is működik)
- 1/2 csésze sütőtök puhára sütve, pürésítve
- 2 tojás
- 3 ek. kókuszliszt
- 1 ág rozmaring
- 1/4 tk. édes füstölt paprika
- 1/4 tk. só
- 1/2 tk. apróra vágott fokhagyma
- 1/4 tk. curry
- 1 tk. méz
- (olaj a sütéshez)
Elkészítés:
1. A friss lazacot alaposan mossuk meg, távolítsuk el a bőrét és vágjuk fel kisebb csíkokra!
2. Dobjuk egy nagy tálba, majd keverjük össze a tojással és a kókuszliszttel! Adjuk hozzá a sütőtököt és a fűszereket is, és alaposan keverjük össze az egészet!
3. A keverékből formázzunk pogácsákat, és forró olajban süssük ki őket, 3-4 percig mindkét oldalt!