Mindig csak a szalámis szendvics? Ennek most vége!

nlc | 2017. Január 31.
Mi legyen a vacsora egy hosszú nap végén, ha már elfogyott a hétvégi maradék, és nincs kedved/időd nekiállni főzni? Ó igen, a szendvics mindig jó ötlet. Főleg ha van a tarsolyodban néhány klassz recept!

Ilyenkor télen jó, ha van egy tökéletes melegszendvics-receptünk, de egy idő után már az is unalmassá válhat. Baj nincs, csak pár új ötletre és receptre van szükség. A francia klasszikus szendvics is olyan finom, hogy bármikor szívesen készítjük vacsorára, de most hoztunk még néhány isteni szendvicsreceptet, amivel kicsit feldobhatjátok az esti vacsora választékot.

BLT – (bacon, lettuce, tomato, vagyis szalonna, saláta, paradicsom)

Hozzávalók:

A szalonnaszeleteket egy serpenyőben közepesnél kisebb lángon ropogósra sütjük. A kenyeret megpirítjuk és megkenjük vajjal, majonézzel, majd ráhalmozunk egy adag salátát, paradicsomszeleteket fektetünk rá, majd egy nagy adag bacon következik, és egy másik megpirított kenyérszelettel zárjuk a sort. 

Pitaszendvics

Hozzávalók 2 db-hoz:

A fokhagymagerezdeket felaprítjuk, és kevés olívaolajon pár perc alatt illatosra pirítjuk. A fokhagymát kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a piták mindkét oldalát. 

A megpirult pitákat félbehajtjuk, és sonkával, baconnel, salátával, paradicsommal és uborkával töltjük meg. 

Grillezett sajtos szendvics

Hozzávalók:

A sajtokat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket és alaposan összekeverjük. Egy grilltálcára öntjük, és a grillen megolvasztjuk a fűszeres sajtkeveréket. A kenyérszeletek mindkét oldalát megvajazzuk, és enyhén meglocsoljuk olívaolajjal is. A kenyereket a grillrácson megpirítjuk, majd két-két kenyérszelet között elosztjuk a megolvadt sajtot, és az olvasztott sajttal töltött szendvicseket alufóliába csomagolva visszatesszük még a grillre pár percre, majd tálaljuk.
 
Tipp: Még jobb lesz, ha néhány szelet bacont is teszünk a kenyérszeletek közé!
 

Gombás-sajtos szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez:

Egy evőkanál vajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, a kakukkfűvel és a parmezán sajttal. A zsemlét vagy kenyeret megvajazzuk, ráhalmozzuk a gombát, a cheddart és a Gruyère-t, majd forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt készre sütjük.
 

Vega melegszendvics

Hozzávalók:

A magvas kiflit kettévágjuk, a spenótleveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A kifliszeleteket megkenjük vajjal kívül és belül is, majd camembert-darabokat helyezünk rájuk, néhány spenótlevelet terítünk rá, megszórjuk pirított napraforgómaggal, és összefordítjuk a szeleteket. Szendvicssütőben megsütjük.

Angolos steakszendvics

Hozzávalók (4 szendvicshez):

Keverd össze a mustárt a majonézzel, és tedd félre. Sózd be a húst, és forgasd meg napraforgóolajban. Dobd nagyon forró serpenyőbe, és süsd angolosra pár perc alatt (a hús vastagságától függően fél perc és két perc között).  Tedd félre pihenni. Szeleted fel a kenyeret, és kenj meg 4 szeletet a mustáros majonézzel, helyezd rá a paradicsomszeleteket, a steaket (akár fel is darabolhatod), koronázd meg a rukkolával, és takard be a második fél szelet kenyérrel. 

 
 
 
 

Barbecue grillszendvics lilahagyma-chutney-val

 
 
Hozzávalók:

A lilahagyma-chutney-hoz:

1. A lilahagyma-chutney-hoz a lila hagymákat félbevágjuk és felszeleteljük, és a cukorral együtt feltesszük főni. Ha megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, a sót, a balzsamecetet és a vörösbort, és kb. 15-20 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. (Ha szükséges, közben adhatunk hozzá egy kis vizet.) Ha kész, félretesszük hűlni.

2. A ketchupot összekeverjük egy pici olajjal, sózzuk, borsozzuk, és bepácoljuk vele a húst, majd állni hagyjuk 1 órán át a hűtőben, majd grillen mindkét oldalukat megsütjük. 

4. Összeállítjuk a szendvicseket: a barbecue-szósszal megkent bagettekbe salátaleveleket teszünk, rátesszük a húst és lilahagyma-chutney-t kanalazunk rá. 

Mézes-mustáros, csirkés pitaszendvics

 

Hozzávalók:

  1. Egy nagy tálban keverd össze a csirkecsíkokat, a mustárt, a mézet, a bazsalikomot, a paprikát és a fűszereket.
  2. Töltsd meg vele a pitákat, amiket előre vagy töltötten át is melegíthetsz egy forró serpenyőben. Jó étvágyat!

Paradicsomos-marinált csirkés szendvics

Hozzávalók (4 szendvicshez):

Add a salottát, fokhagymát,  tárkonyt, ecetet, olajat egy keverőtálban a ketchuphoz. Pirítsd a csirkét forró serpenyőben 10 percig, hagyd picit hűlni. Ha ez megtörtént, tépd apróbb falatokra, és add hozzá ezeket is a szószhoz, majd minimum egy órára tedd hűtőbe a ragut, hogy ízei összeérjenek. Ha elkészült, tégy 2-3 evőkanál marinált csirkét a bevágott kenyérbe, bolondítsd friss zöldsalátával, és tálald. 

Exit mobile version