Eső, jég, havazás, szóval nem is csoda, ha jólesik egy tál forró leves. Az pedig még jobb, ha a leves gazdag és tápláló – ezért ezúttal nem egy “könnyed nullkalóriás” leves receptjét mutatjuk be, hanem egy gazdag, laktató levest, amiben a krumpli mellé (a húsimádók kedvéért) szalonna és sonka is kerül.
Egy fazékban, pillanatok alatt elkészül, és akár egy teljes ebédnek is elegendő. Ebben a videóban megnézheted, hogyan készül:
Hozzávalók:
- 2 csík bacon felkockázva
- 1 csésze apróra vágott hagyma
- 1 csésze meghámozott és felkarikázott répa
- 1 csésze felszeletelt zeller
- 3 evőkanál liszt
- 2 csésze felkockázott, főzött sonka
- 2 krumpli felkockázva
- 1 teáskanál zsálya
- 1 teáskanál bors
- 6 csésze csirkealaplé
- 2 babérlevél
- 2 csésze zsíros tejszín