Vészesen közeledik a Valentin-nap, és azok, akik megünneplik szerelmükkel, már biztosan lázasan bújják a Pinterestet a tökéletes ötletek után. Venni nem akarunk, mert az olyan személytelen, persze túlzásba sem kéne esni – pont erre lehet jó egy ilyen édes, kézzel készített kedvesség. A házi, rózsaszirmos csokiszelet egyrészt iszonyúan szép, másrészt az íze és különleges, és ami a legfontosabb: te csináltad!
Ezekre lesz szükséged hozzá:
- 200 gramm magas kakaótartalmú étcsoki
- 1/4 csésze tejszín
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1 teáskanál nyers macapor (ez egy különleges afrodiziákum)
- kb. 1/2 csésze rózsaszirom (mindenképpen csak fogyasztásra alkalmas, például teakészítéshez árult virágot használjunk)
A csoki elkészítésével nincs bonyolult dolgunk: Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel és a kókuszolajjal együtt – ha macaport is teszünk bele, azt is adjuk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett temperáljuk, hogy szép fényes legyen a felülete. A még olvadós csokit aztán kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, de még különlegesebb lehet az ajándék, ha valamilyen formába (szuper szilikonformákat lehet kapni) öntjük. Rászórjuk a rózsaszirmokat és megvárjuk, míg a hűtőben – nagyjából 1 óra alatt – megszilárdul.
Csodaszép, és a saját kezünk munkája!