Csípős csirkeszárny
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 6 ek. liszt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. csípős pirospaprika
- 1 kk. bors
- 1 tk. só
- 1 dl olaj
A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztogatjuk, szárazra töröljük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A liszthez keverjük a pirospaprikát. A szárnyakat először a paprikás lisztbe, majd a tojásos-tejes keverékbe, végül ismét a lisztbe forgatjuk.
Egy nagyobb méretű serpenyőben felhevítjük az olajat, majd közepes lángon piros-ropogósra sütjük a szárnyakat. Sült burgonyával vagy friss salátával egyaránt kínálhatjuk ezt a gyors vacsorát.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Sütőtökös frittatát
- Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára
- Egy vega, egy húsos: két gyors vacsora