A brownie olyan klasszikus, amivel nem lehet melléfogni, ez a szuperegyszerű változat pedig tényleg egy szempillantás alatt elkészül! Tökéletes választás azoknak, akik nem szeretnének sokat pepecselni a Valentin-napi édességgel, mégis szívesen tálalnának valami látványosat! Igaz, hogy ez a brownie alapvetően a bögrés sütik családjába tartozik, de nagyon profin mutathat egy egyszerű szuflétálkában is!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 1 evőkanál édesítő szirup (juharszirup, agavé vagy méz)
- 1/2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál mandulavaj
- 2-3 evőkanál mandulatej
- 1 tojásfehérje
- 1-2 evőkanál fagyasztott málna
- 1-2 teáskanál csokidarabka
Elkészítés:
1. Egy nagy edényben keverjük össze a száraz alapanyagokat, és tegyük félre!
2. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat (a málnán kívül), míg egyenletes masszát kapunk, majd szitáljuk bele az összekevert száraz alapanyagokat! Adjuk hozzá a málnákat is, keverjük össze!
3. Mikrótól és ízléstől függően melegítsük mikróban legalább 50 másodpercig, de legfeljebb 2 percig – az 50 másodperccel érhetjük el a nyúlós, még folyós belsőt!