Gasztro

4 étel, ami meglepően csökkenti az energiád

Nincs már több tipped, mitől vagy állandóan fáradt? Gondold át a diétád!

Meglepő, de ha az ételek energiavámpírjairól beszélünk, nem telített szénhidrátokról vagy cukortól hemzsegő ételekről van szó! Egészséges ételek is okozhatnak kimerültséget, lássuk, melyek ezek!

1. Zabkása

X étel, ami meglepően csökkenti az energiád

A szuperegészséges zabkása amennyire eltelít, annyira le is fáraszt – cukorral vagy juharsziruppal kiegészítve ráadásul garantált az elálmosodás. De aggodalomra semmi ok: chiamaggal vagy gyümölcsökkel kiegészítve még mindig tökéletes reggeli lehet belőle.

2. Magok

X étel, ami meglepően csökkenti az energiád

Kis mennyiségben energiával töltenek fel, de ha túlzásba viszed a fogyasztásukat, a magas zsírtartalmuk miatt ki is meríthetnek.

3. Vörösbor

X étel, ami meglepően csökkenti az energiád

Napi egy pohár bor áldásos hatással lehet az egészségedre, de álomba is ringathat: ezért ha nagy vacsorapartin vagy egy buli közepén vagy, ne vörösborral próbáld beizzítani a hangulatot!

4. Kávé

X étel, ami meglepően csökkenti az energiád

Ne egyből ébredés után idd meg az első kávédat, mert elképesztően gyorsan kimegy majd a hatása! A legjobb, ha 10 és 12 óra között iszod, így a koffein hatása is tovább kitart, és nem jön rád az álmosság.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top