Nemsokára itt a tavasz, és az olyan testes sütemények helyét, mint a csokis brownie átveszik a könnyű gyümölcsös édességek és a fagylaltok. Ám a tél utolsó napjai még remek alkalmat nyújtanak, hogy kipróbáljunk egy igazán dekadens brownie-receptet – méghozzá vörösborral!
Vörösboros–csokis brownie
Hozzávalók:
- fél csésze sótlan vaj
- 110 g keserű csoki, felaprítva
- másfél csésze barna cukor
- 2 tojás
- 3/4 csésze kakaópor
- 1/4 csésze liszt
- fél tk. só
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1/4 csésze száraz vörösbor
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy vékonyan kivajazott vagy sütőpapírral borított tepsit.
- Közepes láng felett olvaszd meg a vajat, és ha felolvadt, add hozzá a csokit. Kevergesd, amíg a csoki is felolvad benne.
- Egy keverőtálba öntsd bele a cukrot, majd csurgasd rá az olvadt csokit. Robotgéppel kezdd el felverni, és közben add hozzá egyenként a tojásokat is. 30 másodpercig keverd közepes fokozaton.
- Kapcsold a robotgépet alacsony fokozatra, és add hozzá a kakaót, a lisztet, a sót, a vaníliát és a bort is a tésztához. Újabb 30 másodpercig keverd.
- Öntsd a tésztát a tepsibe, és 40 percre tedd be a sütőbe. Akkor jó, ha egy pálcika tisztán jön ki a közepéből.