Foghatjuk akár a rajzfilmekre is, amikben a zöldségeket általános utálat, a csokikat és a cukrokat pedig imádat övezi, de tény, hogy a gyerekek általában elég válogatósak, ha az egészséges ételekről van szó.
A Bon Apétit magazin utánajárt a dolognak, nem is akárhogy: az elmúlt 100 év nagy egészséges étkezési trendjeiből készített válogatást és ezt pakolta általános iskolás gyerkőcök elé. A kóstolásról szerencsére videó is készült – a sok fintorgáson és a rengeteg elkerekedett szemen pedig csak nevetni lehet!
Ezeket az ételeket kóstolták a gyerekek:
- 1920-as évek: savanyúkáposzta mogyorókenyérrel.
- 1930-as évek: korpapehely tejjel.
- 1940-es évek: holdbab “háborús” kenyérrel (teljes kiőrlésű kenyér hozzáadott vitaminokkal).
- 1950-es évek: káposztaleves csukamájolajjal.
- 1960-as évek: granola joghurttal és digger kenyér (teljes kiőrlésű kenyér konzervben).
- 1970-es évek: citromléből, juharszirupból, borsból és vízből készült ital, keksszel.
- 1980-as évek: fogyiturmix és párolt zöldségek csirkével.
- 1990-es évek: kombucha tea és zsírmentes desszertpótló sütik.
- 2000-es évek: zöld smoothie leveles kelből.
- 2016: cukkinitészta pesztóval, chiapuding.