Egy kis csoki reggelire bizonyítottan az egészségünk javára válik. Ha egy igazán pazar, dekadens reggelire vágysz, készíts csokis reggelit francia módra! Egy isteni clafoutis-val, amibe még egy kis körte is kerül a csoki mellé, biztosan nem fogsz melléfogni.
Csokis clafoutis körtével
Hozzávalók:
- 1 ek sótlan vaj
- 1 csésze tej
- fél csésze cukor
- 3 tojás
- 1 tk vanília
- 1/3 csésze liszt
- 2 ek natúr kakaópor
- 1/4 tk só
- 2 nagyobb körte, meghámozva, felszeletelve
- 85 g keserű csoki, feldarabolva
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt. Kenj ki vékonyan vajjal egy 25 centis, hőálló nyelű serpenyőt.
- A tojásokat a cukorral, a tejjel és a vaníliával együtt verd fel. Keverd simára nagyjából 20 másodperc alatt, majd add hozzá a lisztet, a kakaót és a sót. Keverd össze alaposan.
- A körteszeleteket helyezd a serpenyő aljára körkörösen, majd öntsd rá egyenlően a kakaós tésztát. A tetejére szórd rá a feldarabolt csokit.
- 35 percig süsd, majd 15 percig hagyd hűlni. Jó étvágyat!