Néha nem árt kiképni a komfortzónánkból – a konyhában sem! Például ha alapvetően sós ételekben használt összetevőket adunk a desszertekhez (gondolj csak a cukkinis sütikre!), magunk is meglepődünk majd, milyen harmonikusan működnek együtt a különböző ízek. Az avokádó pedig egyenesen tökéletesen egészíti ki az édességeket: viszonylag semleges, lágy ízével és krémes állagával csak dobni tud az olyan klasszikus desszerteken, mint amilyen a brownie vagy a csokipuding. Próbáld ki te is!
Tökéletes csokipuding avokádóval
Hozzávalók:
- 3 érett avokádó
- 1/3 csésze kakaópor
- 1 tk presszókávépor
- 1/3 csésze méz
- 3 ek kókusztej
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk tengeri só
- 1 ek nyers kakaóbab
Elkészítés:
- Hámozd meg és darabold fel az avokádót, majd dobd a darabjait aprítógépbe.
- A kakaóbabon kívül minden hozzávalót adj hozzá, és keverd addig, amíg krémes állagú nem lesz.
- Keverd hozzá a kakaóbabot is.
- Oszd el 4 részre – akár az avokádó héjába is teheted –, majd tedd hűtőbe 30 percre.
- Tálalás előtt szórd meg nagy szemű tengeri sóval és kakaóbabtörettel. Élvezd!