A krumplileves hagyományosan puritán étel, a szegények eledele. Hát ez a verzió nem az: kerül bele sok sajt, és még görög joghurt is, ezektől lesz igazán krémes! Ha nem vegetáriánus verziót akarunk készíteni, ne sajnáljuk belőle a ropogósra sült szalonnát sem – isteni lesz!
Hozzávalók:
- 5 csík bacon felkockázva
- 3 evőkanál szalonnazsír vagy vaj
- 1 csésze kockára vágott vöröshagyma
- 1/4 csésze finomliszt
- 2 csésze csirke alaplé
- 2 csésze langyos tej
- 70 dkg krumpli meghámozva és felkockázva
- 1 csésze reszelt cheddar sajt
- 1/2 csésze görög joghurt (vagy tejföl)
- só és bors
- (karikákra vágott újhagyma a tálaláshoz)
Elkészítés:
1. Egy nagy edényben pirítsuk meg a szalonnát, majd ha már szép és barna, vegyük ki egy szalvétára úgy, hogy hagyjuk az edényben a zsírját.
2. A zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát, majd szórjuk le liszttel. Még egy percig süssük össze a liszttel, majd öntsük fel a csirke alaplével. Adjuk hozzá a tejet és és dobáljuk a levesbe a krumplikat – közepes lángon főzzük!
3. 10-15 perc után, ha a krumplik már megpuhultak, keverjük a levesbe a sajtot és a joghurtot (vagy tejfölt). Sózzuk, borsozzuk és szórjuk vissza a szalonnakockákat is! Friss újhagymával megszórva tálalhatjuk!