Gasztro

Változás az idei Gourmet Fesztiválon – jön a világ legjobb női séfje

A világ legjobb női séfjével és számos változással rendezik meg május 18–21. között a Gourmet Fesztivált a Millenáris Parkban. Idén a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

1. Határokon átívelő nagy zabálás

Az elmúlt években egymás szomszédságában sorakoztak Magyarország legkiválóbb éttermei, így egy kisebb séta közben megkóstolhattuk az egész ország legjobb séfjeinek kínálatát, 2017-ben már az országhatárainkon is átléphetünk, mivel a Gourmet Fesztivál a régió kulináris színterének legjavából is hív vendégeket Budapestre.

2. Mangalica és eper

Míg a korábbi években egy-egy étel került középpontba a Gourmet Fesztiválon, tavaly már két alapanyagra fókuszált a fesztivál. Idén saját specialitásaik mellett ismét két alapanyagból, ezúttal mangalicából, illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb hazai éttermek séfjei. 

Változás az idei Gourmet Fesztiválon - jön a világ legjobb női séfje

3. A világ legjobb női séfje érkezik

A kiállítók mellett a hazai gasztronómia legnagyobbjai, valamint a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek majd. Érkezik a fesztiválra az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfje, továbbá itt lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro. Szinten a Gourmet vendége lesz Anna Olson, világhírű cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja. A hazai felhozatalt illetően természetesen minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf, és színpadra lép a fantasztikus helyezést elért Széll Tamás és a magyar Bocuse d’Or-csapat is. A gasztroszínpadon szerepel majd többek között Bernáth József, Steiner Kristóf, Gianni, de fellép Till Attila is. 

Változás az idei Gourmet Fesztiválon - jön a világ legjobb női séfje

4. Exkluzív vacsorák és workshopok

Idén nemcsak a színpadon, de exkluzív vacsorák keretében is találkozhat a közönség a legjobb séfekkel, Ana Roš, Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás menüire érdemes lesz már előzetesen jegyet váltani, de lesz magyar Michelin all-star, illetve legjobb vidéki séfek által prezentált vacsora is. A színpadi programokon és exkluzív vacsorákon túl, az Electrolux jóvoltából ismét lesznek workshopok, ahol a szakma legjobbjaitól és neves séfektől tanulhatnak a résztvevők a legkülönbözőbb témákban, továbbá idén még több gyerek és családi programmal készül a fesztivál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top