Áfonyás, fehér csokis minisajttorták
(sütés nélkül)
- 150 g darált keksz
- 2 ek. kakaópor
- 2 ek. porcukor
- 100 ml olvasztott vaj
A krémhez:
- 250 g natúr krémsajt
- 100 g édes habtejszín (cukrászhab)
- 1 kk. habfixáló
- 100 g fehér csokoládé
- kb. 3-4 ek. porcukor
- 100 g áfonya
- 2 ek. víz
- 2 ek. cukor
- muffin-sütőforma, papírkosarak
1. A muffinformát béleljük ki papírkosarakkal. A kekszdarát keverjük össze a kakaóporral, porcukorral és olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk bele a muffinforma aljába. Tegyük be a hűtőbe dermedni.
2. Az áfonyát forraljuk össze a cukorral és a vízzel, majd turmixoljuk le. A fehér csokoládét egy kis kanál víz hozzáadásával olvasszuk fel.
3. A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót is. Keverjük bele a krémsajtot, a megolvadt fehér csokit, és édesítsük ízlés szerint 2-4 evőkanál porcukorral. A krém egyharmadát dolgozzuk össze az áfonyapürével, és kenjük a kekszes alapra, majd kenjük rá a fehér krémet is. Néhány órára tegyük a hűtőbe, dermedni.