Gasztro

Isteni vegán bolognai lencséből

Egy közkedvelt olasz klasszikus vegán változata – darált hús helyett ezúttal lencséből!

Szerencsére a kreatív szakácsok ma már szinte bármelyik klasszikust meg tudják csavarni úgy, hogy az eredeti ízvilág gluténmentes, laktózmentes, vega vagy vegán verzióban térjen vissza, esetleg az összes kritériumnak egyszerre megfeleljen. A bolognai az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb receptje, amit simán élvezhetnek azok is, akik nem esznek húst – ha ezúttal a darált hús helyett lencséből készítik a mártást!

Isteni vegán bolognai lencséből

Hozzávalók:

  • 2 csésze lencse megfőzve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/2 fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 üveg szárított paradicsom
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1/4 csésze friss petrezselyemlevél felaprítva
  • 1/2 csésze friss bazsalikom felaprítva
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1/4 teáskanál szárított oregánó
  • 1/4 teáskanál csilipor
  • tészta

Elkészítés:

1. Egy magas falú serpenyőben hevítsünk olajat, kezdjük rajta pirítani a fokhagymát! Ha már illatozik, adjuk hozzá a vöröshagymát is, néhány perc alatt pirítsuk üvegesre!

2. Adjuk a hagymákhoz a paradicsomokat és a fűszereket, kicsit forraljuk össze a szószt, hogy összeérjenek az ízek! Vegyük kisebbre a lángot, és hagyjuk, hogy a szósz összesűrűsödjön, nagyjából 10 perc alatt!

3. Adjuk a szószhoz a megfőzött lencsét és keverjük bele! Ízlés szerint alakíthatunk a fűszerezésen is. Főzzük együtt további 10 percig!

4. Készítsük elő a választott tésztát a megadott instrukciók szerint – halmozzuk rá a lencsés mártást, növényi sajttal megszórva tálaljuk!

 

CitNutritionally

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top