Gasztro

Itt a hétvége, süssetek gofrit!

Nincs is jobb reggeli hétvégén, mint a frissen sült gofri. Villámgyorsan ki lehet keverni a tésztát, a többi munkát elvégzi a gofrisütő, nekünk pedig már csak azt kell eldöntenünk, hogy mivel pakoljuk meg a gofrit: lekvárral, tejszínhabbal, banánszeletekkel vagy inkább rárakunk mindent egyszerre, biztos, ami biztos alapon.

Kakaós gofri 

 
Örök kedvenc street food: a gofri

Hozzávalók:

  • 1 és 2/3 bögre liszt
  • 1/2 kiskanál sütőpor
  • ¼ bögre keserű kakaópor
  • 1,5 dl író vagy tej
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 tojás, különválasztva
  • 50 g csokoládé (ét vagy tej), felaprítva

1. A tojásokat válasszuk külön, és a fehérjét verjük fel kemény habbá.

2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaóport.

3. Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, a tejet vagy az írót és az olvasztott vajat. Keverjük össze.

4. Forgassuk bele a tojások felvert habját. Szórjuk bele a feldarabolt csokoládét.  

5. Süssük ki a waffelformában. Így önmagában is finom, kevés porcukorral meghintve. De jól illik hozzá a juharszirup vagy valamilyen pikánsabb lekvár.

Tipp: Írót gyorsan készíthetünk házilag is, ha egy bögre tejbe egy kiskanál ecetet, vagy citromlevet elkeverünk és néhány percig állni hagyjuk.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top