Csokis túrókrémes meggyes lepény
Hozzávalók kb. 4 szelethez:
- 25 dkg mirelit leveles tészta kiolvasztva
- 10 dkg tejföl
- 10 dkg tehéntúró
- 4 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
- kb. 20 dkg meggy (befőtt)
- 1 tojás a lekenéshez
A meggyet lecsepegtetjük, a kiolvasztott leveles tésztát enyhén kinyújtjuk, és téglalap alakú darabokat vágunk belőle. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót, az apróra vágott étcsokoládét, és összekeverjük. A csokis túrókrémmel megkenjük a levelestészta-szeleteket, majd telerakjuk magozott meggyel. A tészta széleit felhajtjuk, és lekenjük egy elhabart tojással. Tepsire helyezzük, sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, míg a széleken szépen megpirul a tészta.