Kevés jobb dolog van a reggelire készülő friss bundás kenyérnél, de tény, hogy egy átlagos munkanapon többnyire nem szorul belénk annyi lelki erő, hogy a kötelezőnél is korábban kelve nekiálljunk elkészíteni.
Elég egy okos trükk, hogy plusz energia nélkül legyen reggelire friss, meleg bundás kenyér a tányéron – csak egyszer kell előre készülni!
Az alábbi videó egy édes verziót mutat be: a csíkokra vágott kenyerek tejjel és olvasztott vajjal bekevert, cukros-fahéjas-vaníliás tojásba kerülnek, de természetesen készíthetünk sós, vagy akár zöldfűszeres változatot is a tojásos alapból! A keverékbe mártott csíkokat aztán egy tepsibe letesszük, és 180 fokon, nagyjából 20 perc alatt megsütjük őket.
Ha készen vannak a kenyerek, tegyük őket légmentesen záródó fóliába – így a mélyhűtőben még két hónapig elállhatnak, reggel újramelegítve pedig pillanatok alatt elkészülhet a meleg bundás kenyér: